Wat zijn de symptomen van liefdesverdriet voor vrouwen?

Wat zijn de symptomen van liefdesverdriet bij vrouwen?

Het einde van je relatie... Het is een vreselijk gevoel. Er gaan allemaal verschillende emoties door je heen. Verdriet, woede en ontkenning. Zo gaat er heel veel door je hoofd: Is het mijn schuld? Wat heb ik gedaan? Is hij verliefd op iemand anders?

Wat zijn nou de symptomen van liefdesverdriet? In dit artikel lees je alles over de symptomen van liefdesverdriet bij vrouwen. Binnen 3 minuutjes leer jij in dit artikel wat de symptomen zijn én wat jij hieraan kunt doen. 

Slaapproblemen door liefdesverdriet

Je piekert en piekert over de reden van jullie relatiebreuk. In de avond heb je daar het meeste tijd voor omdat je niet afgeleid bent. Je hebt dan alle tijd van de wereld om erover na te denken. Je ligt in je bed en je hersenen gaan malen over al je emoties. Door al dat nadenken blijven je hersenen actief en is het veel moeilijker om te gaan slapen.

Door het slaapgebrek is je concentratie de volgende ochtend heel laag. Je bent veel minder productief en veel sneller afgeleid. Dit kan dus een groot effect hebben op je dagelijks leven. Je bent minder alert en let ook minder goed op.
slaapproblemen door liefdesverdriet bij vrouwen

Somberheid door liefdesverdriet

Je voelt je leeg en somber. Je kan nog niet helemaal verwerken dat het écht over is. Dat je niet meer samen wakker wordt, vindt je lastig. Het gevoel dat de ander niet meer van je houdt. Het kan je het gevoel geven dat je echt iemand bent verloren, zoals je ook kunt ervaren bij een overlijden van een dierbare persoon.

Er gaan zo veel verschillende emoties door je lichaam heen en je kan het niet allemaal in 1 keer verwerken. Je bent zelfs bang dat je er nooit meer bovenop zult komen. Dat er geen toekomst is zonder hem. Door de somberheid kan je ook nergens meer zin in hebben. Je besteed al zoveel van je energie aan je emoties dat je er ziek van kan worden. Je kan je eetlust verliezen of zelfs hele erge hoofdpijn hebben. Al met al zijn er heel veel symptomen die heel vervelend zijn. Het is dus slim om zo snel mogelijk actie te ondernemen om van jouw liefdesverdriet af te komen.

Bij (bijna) alles denk je terug aan hem

Elk klein detail dat met de ander te maken heeft kan je een herinnering geven. Dat kan van alles zijn. Het kan gaan om een foto of een sieraad. Of denk bijvoorbeeld aan een liedje die jullie samen luisterden of een speciale betekenis heeft. Het stimuleert dan het gevoel dat de ander er niet meer is. Je wilt zelfs bepaalde plekken niet meer bezoeken vanwege een herinnering. Het kan zijn dat je voor een tijdje al die herinneringen uit je leven wilt hebben. Eerst wil je zorgen dat je alles op een rijtje hebt. Oftewel de pijn verwerken voordat je er weer mee geconfronteerd wordt. Het zal altijd wel een pijnlijke herinnering blijven, maar uiteindelijk groei je eroverheen. Wie weet kom je snel alweer een leuke nieuwe vent tegen!

Minder zelfvertrouwen door liefdesverdriet

Ligt het aan mij? Wat heb ik verkeerd gedaan? Ben ik niet knap genoeg? Dat zijn allemaal vragen die door je heen gaan. Als de ander de relatie heeft beëindigd ga je nadenken over de reden waarom. Het gaat ten kosten van je zelfvertrouwen. Je bent bang dat je niet knap of slim genoeg bent. En dat het allemaal jouw schuld is en dat jij de reden bent dat het over is.

Het kan zelfs zo zijn dat je jezelf wilt veranderen voor die persoon. In de hoop de relatie koste wat het kost terug te krijgen. Hier kan codependentie achter liggen. Ook kun je het gevoel krijgen sneller verlegen te zijn. Altijd het gevoel hebben dat andere beter zijn dan jij, begint aan je te knagen. Dit gevoel kan voor een langere tijd blijven. Het ligt er ook aan hoe jij er persoonlijk mee omgaat. Sommige mensen groeien er wat sneller overheen dan de ander. Neem vooral de tijd die jij nodig hebt.
symptomen van liefdesverdriet bij vrouwen

Heb je hulp nodig om over je liefdesverdriet heen te komen?

Lukt het jou niet om over je liefdesverdriet heen te komen en wil jij hier hulp bij?

-->> Volg gratis de Masterclass Loslaten van je ex <<--