Tips tijdens break up

Tips voor tijdens een break up

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Het gevoel dat je de liefde van je leven hebt gevonden. En toch verloopt dit sprookje anders dan gepland en valt het volledig in duigen. Jullie zetten een punt achter de relatie. Dagen gaan voorbij en het liefdesverdriet neemt toe... Na alles heb je ook nog eens het idee dat niemand je begrijpt. Tóch zijn er genoeg tips die je kunnen helpen tijdens een break-up. Ben je benieuwd naar deze tips? Lees dan snel verder!

Tip 1: Afleiding doet wonderen tijdens een break up

Wanneer je niet lekker in je vel zit, denk je vaak veel na over alles wat er is fout gegaan. Dit gebeurt ook bij een break up. Je denkt veel na over de persoon waarmee je was en de leuke herinneringen. Het gevolg hiervan is dat je gaat piekeren en je jezelf eigenlijk alleen nog maar slechter gaat voelen. Liefdesverdriet wordt hierdoor versterkt en je blijft langer in deze negatieve spiraal hangen. 

Het is daarom belangrijk om afleiding te zoeken. Leuke dingen doen met je vrienden en/of vriendinnen is hier een goed voorbeeld van. Het is verfrissend om nieuwe herinneringen te creëren en je zult merken dat positiviteit dan de overhand zal nemen. Je vergeet eigenlijk heel eventjes dat je midden in een break up zit. Trek er dus veel op uit, doe leuke dingen en focus op de lieve mensen om je heen.

afleiding break up

Tip 2: Praten, praten en nog eens praten na jullie break up

Als je midden in een break up zit, is het belangrijk dat je praat over je gevoelens. Praat bijvoorbeeld over wat je denkt, voelt en waar je het meest mee zit. Dit kun je doen met iemand die je vertrouwd, zoals vrienden en familie. Het kan een enorme opluchting zijn om over je liefdesverdriet te praten. Door te communiceren kan je dingen sneller een plekje geven en kom je dus ook eerder over je break up heen.

Wil jij liever praten met een professional? Ik help jou met alle liefde! Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Neem zeker eens vrijblijvend contact op. Of bekijk mijn gratis training:

-->> Volg gratis de masterclass of mini-training "Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn <<--

praten over jouw break up

Tip 3: Geef jezelf niet de schuld van jullie break up

Als er een punt achter de relatie is gezet, ga je vaak aan jezelf twijfelen. Er komen vragen in je op als: Wat had ik anders kunnen doen? Was het mijn fout? Je geeft jezelf onnodig de schuld. Doe dit vooral niet! We denken vaak dat als we dingen anders hadden aangepakt, het wel had gewerkt. 

Helaas is dit altijd achteraf en kan je het niet meer terugdraaien. Tevens hoeft het helemaal niet zo te zijn dat het wel was gelukt als jullie het anders hadden gedaan. Kijk dus ook vooral niet naar het verleden, maar naar de toekomst. Het is niet eerlijk voor jezelf om de fout bij jezelf te zoeken. Je kunt het eerder zien als een les. Nu weet je voor in de toekomst wat je wél en niet in een relatie wilt.

Tip 4: Wakker het liefdesverdriet niet aan

Het is logisch dat je er een tijdje doorheen zit en graag terug denkt aan de oude tijd. Máár zoek de herinneringen niet te veel op. Kijk nog even niet naar de oude foto’s en laat de liedjes waar herinneringen aan zitten nog even voor wat het is. Door het opzoeken van deze herinneringen wakker je het liefdesverdriet weer aan. Het gemis kan hierdoor erger worden. En dit is nou juist niet wat we willen! We kunnen beter kijken naar de nieuwe mooie momenten die gaan komen, dan de oude (slechte) herinneringen erbij halen. Vergeten zal je nooit doen en dat hoeft ook niet. Het gaat er meer om dat jij weer aan jezelf gaat denken en het leven weer oppakt. 

Tip 5: Probeer afstand te nemen van jouw ex

Een verstandige keuze is om in het begin even (zoveel als mogelijk) afstand te nemen van jouw ex partner. Hierdoor kom je niet in de verleiding om weer contact te zoeken. Gun jezelf de rust en de ruimte. Zélfs als je als vrienden uit elkaar bent gegaan, is het goed om beiden even je eigen weg te gaan. Focus je bijvoorbeeld op jouw vrienden, familie en carrière. Zo overwin je de break-up!

Heb je hulp nodig om over je break-up heen te komen?

Lukt het jou niet om over je break-up heen te komen en wil jij hier hulp bij?

-->> Volg gratis de masterclass of mini-training "Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn <<--