Loslaten van je ex, hoe doe je dat?

Loslaten van je ex, hoe doe je dat?

Loslaten van je ex, hoe doe je dat?

Het loslaten van je ex. Het is makkelijker gezegd, dan gedaan. Vaak ben je nog elke dag met hem bezig of ben je zelfs nog verbonden met hem door een gezamenlijk kind. Door constant aan hem herinnert te worden is het nog lastiger om hem los te laten. Je bent boos en verdrietig tegelijk en hier kun je je niet even snel overheen zetten. Maar hoe kun je er toch voor zorgen dat je hem los kunt gaan laten? In dit artikel kom je door een aantal handige tips te weten hoe je het snelst over je ex heen komt.

Accepteer dat de relatie over is en geef jezelf de tijd om te rouwen

Een belangrijke stap in het loslaten van je ex is het accepteren van het feit dat je relatie over is en jezelf de tijd geven om dit te verwerken. Om je relatie te kunnen verwerken, moet je kunnen rouwen. Rouwen doe je niet alleen bij een sterfgeval, maar ook bij het verbreken van een relatie. Rouwen is namelijk het verwerken van een heftige verandering of een emotioneel trauma. Neem dus de tijd voor jezelf en weet dat het niet erg is om je tranen de vrije loop te laten.

Na het rouwen is het van groot belang dat je leert accepteren dat je liefdesrelatie beëindigd is. Vaak hopen mensen dat het nog goed komt of ze zijn in de ontkenningsfase over het feit dat je relatie echt over is. Je hart is er dan nog niet klaar mee. Maar bedenk je goed dat je relatie niet zomaar stuk is gelopen. Herinner jezelf aan het feit waarom het uit is gegaan en probeer te accepteren dat je partner niet meer terug komt. Laat hem los.

>> Klik hier om gratis de Masterclass Loslaten van je ex te volgen >>>

Creëer een afstand, laat jouw ex los

Je hoort vaak verhalen over vrouwen die meteen na de break-up goede vrienden zijn gebleven met hun ex. Voor sommige vrouwen is dit inderdaad mogelijk, maar het is niet erg als jij dit niet kan. Sterker nog, het is heel logisch dat jij hier nog niet aan toe bent. Op dit punt is het vooral belangrijk dat jij voor jezelf kiest. Dit houdt dus ook in dat je zo min mogelijk contact hebt met je ex. Ondanks dat je graag wilt weten hoe het met hem gaat en wat hij aan het doen is, is dit niet goed voor je eigen herstel. Je blijft hierdoor in een negatieve sleur zitten.

Vermijd dus zoveel mogelijk het contact met je ex

Blijf hem niet volgen op sociale media en ga zeker niet met elkaar afspreken. Geef aan dat jij degene bent die eventueel in de toekomst contact op zal nemen en dat je ruimte nodig hebt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je afstand neemt van de spullen die je aan hem doen herinneren. Verzamel alle foto’s, cadeaus en andere spullen die je aan hem doen denken en stop ze ergens ver weg als deze spullen jou hinderen. Hierdoor wordt je niet continu geconfronteerd met hem en is het gemakkelijker om over hem heen te komen.

Heb vertrouwen in jezelf, het komt echt wel weer goed!

Het lijkt op dit moment misschien nog niet zo, maar een break-up kan ook een hele belangrijke les zijn voor jezelf. Zo leer je omgaan met het verlies van iemand die dichtbij je heeft gestaan en weet je hoe je verder kunt gaan met je leven. Je zelfvertrouwen kan beschadigd zijn en je moet jezelf weer opbouwen, maar vergeet niet dat je een sterke vrouw bent! Het belangrijkste in dit proces is dat je blijft volhouden en dat je vertrouwen hebt in jezelf. Geef jezelf dus wat liefde en houd vol. Het komt goed, echt waar!

Het verwerken van een break-up is een langdurig proces en ‘loslaten’ betekent niet dat je nooit meer aan je ex zult denken

Dit hoeft ook helemaal niet. Af en toe eens terugdenken aan ook de leuke tijden met jouw ex is helemaal niet slecht. Zolang je maar beseft dat dit in het verleden ligt en dat het tijd is om nieuwe avonturen aan te gaan. Wie weet loopt jouw nieuwe man al rond. Gaat het nu even wat minder? Besef dan goed dat er ook altijd weer een positieve tijd aankomt, waarin alles weer een beetje mee zit.

Heb jij advies of hulp nodig bij het loslaten van jouw ex? 

Wil jij hulp bij het loslaten van jouw ex? Jouw break-up of scheiding verwerken of wil je meer balans in je leven? Je bent van harte welkom tijdens de online masterclass Loslaten van je ex. Hier schrijf je je gratis in. 
Reactie plaatsen