Wat te doen tegen verlatingsangst?

Wat kan ik als vrouw doen tegen verlatingsangst?

Ervaar jij het constante gevoel dat je bang bent om verlaten te worden? En wil jij steeds weer de bevestiging en waardering opzoeken? Hou je vaak vast aan je partner, al zou je dat misschien niet willen. Misschien heb je wel last van ‘verlatingsangst’. Is er een manier om van deze angst af te komen? Het antwoord is JA, je kunt van jouw angst af komen!

Door de jaren heen is verlatingsangst een steeds bekender fenomeen geworden, dit heeft ervoor gezorgd dat het veel vaker onder de loep wordt genomen. Al vele verschillende (nieuwe) technieken worden toegepast. Er zijn dus zeker manieren om van jouw verlatingsangst af te komen en er mee om te leren gaan.

‘Wat kun je tegen verlatingsangst doen? Je leest het hieronder.

Heb vertrouwen in jezelf!

Het is belangrijk dat je in jezelf gelooft. Óók jij kunt verlatingsangst overwinnen. Het is aangeleerd gedrag en het mooie daarvan is dat je dit ook weer af kan leren. Dit begint met vertrouwen in jezelf te krijgen. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is heel belangrijk en het helpt zeker! Een andere persoon gaan vertrouwen, kan pas als jij jezelf vertrouwt. Door zelfvertrouwen op te bouwen wordt jouw mindset positiever en ga je dus ook anders over situaties nadenken. Een kleine tip als deze kan al voor zoveel verschil zorgen. Je weet wat je aan jezelf hebt en als iemand in staat is om jou te verlaten is dat zijn gemis. Niet de jouwe!

Verlatingsangst vrouwen

Verlatingsangst vrouwen

Praten over jouw gevoel is ‘the key’ naar een leven zonder verlatingsangst

Voor buitenstaanders is het heel moeilijk te begrijpen hoe jij je nou precies voelt. Je voelt je niet geaccepteerd, omdat je omgeving je niet altijd begrijpt. Dit komt omdat jouw omgeving niet door heeft wat er aan de hand is en ze hier dus ook geen rekening mee kunnen houden. Het moraal van dit verhaal is: praat erover. Jouw omgeving zal jouw pas begrijpen als jij verteld wat er aan de hand is. Ze kunnen hier dan rekening mee houden en je proberen te helpen. Deze tip is zeker het proberen waard!

Verlatingsangst vrouwen
Verlatingsangst vrouwen

Kom jouw verlatingsangst onder ogen en handel hiernaar

Je leert pas met je angst om te gaan, als je deze angst onder ogen komt. Probeer jezelf uit te dagen. Stuur vandaag is een keertje geen extra berichtje naar jouw partner. Of slaap eens een nachtje alleen. Kleine stapjes kunnen dan namelijk uit gaan groeien naar positieve grote sprongen, die ervoor zorgen dat jij niet meer afhankelijk hoeft te zijn van jouw partner. Je mag het op jouw eigen tempo doen en bouw het vooral in kleine stapjes op. Je zult zien dat het resultaat levert. Het is beheersbaar en je zult hierdoor niet in paniek raken. Hiernaast is het klinisch gezien ook de enige manier die echt zal helpen. Introduceer dit onderwerp dus ook in jouw vertrouwenskring. Je zult zien dat het eindresultaat mooie vruchten afwerpt. Je kunt weer op een gezonde manier in een relatie stappen en lekkerder in je vel zitten.

Laat je helpen door een professional

Verlatingsangst overwinnen gaat een pijnlijke uitdaging zijn zonder de hulp van een professional. Maak het jezelf dus niet nog moeilijker dan het al is. Wij helpen je graag om je verlatingsangst achter je te laten, zodat je weer een gezonde, volwassen en liefdevolle relatie aan kan gaan. Je krijgt door een traject heel veel inzichten in jezelf, je begrijpt waar het vandaan komt en je leert een ander gedrag aan waardoor relaties geen pijn meer gaan doen.

Wil je over je verlatingsangst heen komen?

Lukt het jou niet om over jouw verlatingsangst heen te komen en wil jij hier hulp bij? Dat begrijpen we, deze angststoornis doorbreek je doorgaans niet zonder professionele hulp. We nodigen je graag uit voor de gratis Masterclass of mini training "Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn".

-->> KLIK HIER VOOR DE GRATIS MASTERCLASS OF MINI-TRAINING "Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn <<--