Wat is een relatieverslaving?

Wat is een relatieverslaving?

Mensen die last hebben van een relatieverslaving, zitten vast in een relatie waarin ze niet krijgen wat ze nodig hebben. Ze blijven zich continu aanpassen aan hun partner en raken hierdoor zichzelf kwijt. De partner en de relatie staan op 1 en hierdoor cijfer je jezelf helemaal weg. 

Herkenbaar? In mijn artikel ga ik hier verder op in en geef ik antwoorden op de vraag hoe jij jouw verslaving kunt tegengaan. Benieuwd? Lees dan zeker door en kom erachter wat een relatieverslaving precies is.

“Ik voelde mij niet fijn meer in mijn relatie, toch lukte het mij niet om onze relatie te beëindigen. Er was nog steeds veel liefde en aantrekkingskracht waardoor ik het niet los wilde laten”

Heb ik last van een relatieverslaving?

Wanneer je last hebt van een relatieverslaving, zit je zoals eerder beschreven in dit artikel vast in een liefdesrelatie. Ergens weet je wel dat deze relatie niet gelijkwaardig is en dus eigenlijk helemaal niet goed voor jou. Toch vinden mensen met een relatieverslaving het erg lastig om afstand te nemen van hun partner, omdat ze willen blijven geloven in de liefde. 

Iemand met een relatieverslaving blijft zich veranderen om ‘leuk’ gevonden te worden door haar partner. Jouw relatie begint hierdoor steeds meer een greep op jouw leven te krijgen en belangrijke dingen in je leven als werk, hobby’s en vriendschappen worden alsmaar meer verwaarloosd. Een relatieverslaving zorgt voor hoge pieken, maar ook hele diepe dalen.

Herken jij jezelf hierin? Dan is de kans groot dat jij last hebt van een relatieverslaving. Ik help jou hier graag vanaf te komen. Twijfel niet en neem gerust eens CONTACT op.

Ontwenningsverschijnselen relatieverslaving

Zodra je gaat proberen om te stoppen met jouw ongezonde relatie, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Je bent namelijk echt verslaafd geraakt aan jouw relatie en hier kun jij dus niet zomaar afstand van doen. Het verdriet dat jij de ander moet gaan missen doet enorm veel pijn en er lijkt geen einde aan te komen. Doordat je in het verleden zo afhankelijk bent geworden van jouw partner, is het nu erg lastig om dit los te laten. 

Voorbeelden van ontwenningsverschijnselen zijn bijvoorbeeld hevige stress en slapeloosheid. 

Wat kan ik zelf doen tegen mijn relatieverslaving?

In de eerste plaats is het heel belangrijk, maar tegelijkertijd ook heel moeilijk om je bewust te worden van jouw patronen. Zodra jij voor jezelf in kaart hebt welke patronen fout zijn en zorgen voor jouw relatieverslaving, kun je de eerste stap richting herstel gaan zetten. In de volgende fase is het belangrijk om de verantwoordelijkheid te nemen voor de pijn van jouw innerlijke kind. Wanneer deze emoties te heftig zijn om er goed mee overweg te kunnen, is het verstandig en fijn om hulp te zoeken van een professional.

Hulp nodig om van jouw relatieverslaving af te komen? Ik help jou graag!

Van jouw relatieverslaving af komen is niet niks. Hulp van een professional kan daarom heel fijn zijn. Door middel van live en online coaching ondersteun ik jou met alle liefde. In mijn sessies geef ik jou de handvaten om jouw oude patronen te doorbreken. Hierdoor kun je in de toekomst gemakkelijker een gezonde relatie aangaan.

Interesse? Volg dan mijn gratis mini training! 

-->> Volg gratis de masterclass of mini-training "Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn <<--