Hypnotherapie tegen bindingsangst

Wat gebeurt er tijdens een hypnotherapie tegen bindingsangst?

Tegenwoordig wordt er steeds meer gesproken over bindingsangst. Bindingsangst is een angsstoornis, die je zeker kan doorbreken. In ons 9 maanden programma "Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn" hebben wij verschillende technieken geïmplementeerd. Één van deze technieken is hypnotherapie. Wat komt er bij hypnotherapie tegen bindingsangst kijken? Hoe gaat het in zijn werking? En wat zijn de effecten?

In dit artikel nemen we je mee naar de antwoorden op deze vragen. En zal je dus in zo'n 3 minuutjes tijd te weten komen hoe je met hypnotherapie jouw bindingsangst kunt verhelpen.

Hypnotherapie bindingsangst

Wat is hypnotherapie nou eigenlijk?

Bij hypnotherapie wordt zoals de naam al zegt, hypnose gebruikt. Je wordt in een lichte ontspanning gebracht en bent nog gewoon bij bewustzijn. Doordat je meer ontspannen bent, kunnen we de oorzaak van jouw bindingsangst onderzoeken. Je gaat onbewust terug naar het moment (of momenten) waar het begonnen is. Meestal is dit terug te brengen naar je jeugd. Bijvoorbeeld doordat je ouders jou (onbewust) verstikt hebben, je een moeilijke bevalling hebt gehad of je ouders bij jou zijn gaan halen wat ze zelf in hun jeugd hebben gemist.

Het kan misschien een beetje eng klinken zo'n 'hypnose' en de 'trance' waar je in beland. Toch heb je zelf de volledige controle over de situatie waar je in zit. Je onthoud gewoon alles en je bent er tijdens de sessie heel bewust bij. Tijdens de trance worden er door je therapeut vragen gesteld. Hierdoor kan je makkelijker over je gevoelens praten en je gedachten beter verwoorden.

Hoe werkt hypnotherapie tegen bindingsangst?

Zoals hierboven beschreven, gaan we terug naar het moment waar het begon. Omdat je waarschijnlijk veel in je hoofd zit en weinig in je lichaam, is er weinig verbinding met je lichaam. Hierdoor is het moeilijk voor je om emoties aan te gaan. Door je te brengen in een diepe ontspanning, ga je beter contact maken met je emoties en onderzoeken we waar die emoties voor het eerst ontstaan zijn.

Wanneer je in een situatie van je verleden bent waar je die emoties voor het eerst hebt gevoeld, kun je de pijn verwerken en jezelf gaan geven, wat je als klein kind nodig had. Hiermee begint de start van het helen van je wond en geef je jezelf wat je op dat moment (en waarschijnlijk op dit moment) nodig had.

Welke effecten heeft hypnotherapie?

We zetten het nog even op een rijtje:
  • Je verwerkt de wond die onder je bindingsangst zit
  • Je leert om in contact te komen met je emoties
  • Je geeft jezelf datgene wat je als kind nodig had
  • Je leert hoe je je helemaal focust op je eigen gevoelens
  • Je leert je verleden, je gevoelens, je gedrag en je gedachten beter te begrijpen

Is hypnotherapie tegen bindingsangst de moeite waard?

Wij geloven heel erg in deze vorm van therapie, echter wel als onderdeel van een programma. Omdat je met hypnotherapie alleen, je bindingsangst niet doorbreekt. Het is een hele mooie en belangrijke stap maar met hypnotherapie heel je weliswaar je wond, maar verander je niet je gedrag. Hier zijn weer andere technieken voor nodig, die wij toepassen in het programma Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn. Zodat je niet alleen je kind wond gaat helen, maar ook je gedrag gaat herkennen en gaat veranderen. En zodat je leert hoe je contact met je lijf krijgt (en blijft houden), jezelf liefde gaat geven, je grenzen gaat stellen in je relatie en tenslotte je angsten, je patronen en negatieve overtuigingen doorbreekt.

Hypnotherapie is dus een hele mooie deeloplossing voor je bindingsangst.

Heb je hulp nodig om over je bindingsangst heen te komen?

Lukt het jou niet om over je bindingsangst heen te komen en wil jij hier hulp bij?
-->> Volg gratis de Masterclass of mini-training "Van Liefdespijn naar Gelukkig zijn <<--