Wanneer je (ex)relatie pijn doet

en je (bijna) een burn-out hebt of je opgebrand voelt

Een burn-out door je (ex)relatie?

Er wordt nog maar weinig (h)erkenning gegeven aan een burn-out door een relatie. Toch raken steeds meer mensen opgebrand door hun (ex) relatie. Dit heeft een dieperliggende oorzaak. 


In je relatie word je bijvoorbeeld geconfronteerd met het feit dat je je grenzen niet of moeilijk aan kunt geven. De ander gaat er dan makkelijk overheen en daardoor geef je jezelf onvoldoende ruimte. Dit kan op den duur verstikkend werken. Er is immers geen ruimte meer voor jou en je hebt jezelf onder laten sneeuwen. 


Of je partner triggert je op bepaalde punten zo erg, dat je weer  voor een stuk naar je jeugd wordt gebracht. Daar zit onverwerkt kind pijn, wat aangeraakt wordt door je partner. Dit kan heel pijnlijk en emotioneel zijn. Wanneer je dit niet verwerkt, kan de relatie met je (ex) partner erg veel pijn gaan doen. 


Ook een scheiding of een breuk brengt emotioneel zoveel met zich mee, dat je op een bepaald punt helemaal op kunt zijn. 


Maar denk hiernaast ook aan een veelvoud van mislukte relaties, herhaaldelijke liefdespijn die je ervaart, foute mannen in je leven of mannen die je emotioneel en/of fysiek mishandelen. 

Burn-out en relatiebreuk

Wat kun je doen? 

9 van de 10 keer is de oorzaak te herleiden naar je kindertijd. Onverwerkt jeugdtrauma zorgt er vaak voor dat je over je grenzen heen gaat, onvoldoende zelfliefde hebt, verkeerde partners aantrekt en vaker met liefdespijn te maken krijgt. 


Op een gegeven moment is de liefdespijn te groot en kun je niet meer. Je voelt je opgebrand en misschien kom je zelfs wel in een burn-out terecht. Dan is goed om professionele hulp in te schakelen, zodat je je kind pijn kunt verwerken en hiermee patronen gaat doorbreken. 

Heb ik liefdespijn?

Gevolgen voor je werkgever

Wist je dat een gemiddelde burn-out 242 dagen duurt? Je kunt je dus voorstellen dat jouw ziekteverzuim jouw werkgever veel geld kost . Gemiddeld kunnen de verzuimkosten bij een burn-out oplopen tot wel € 120.000 per zieke medewerker aan verzuimdagen per jaar. Hiernaast loopt de werkdruk voor jouw collega's op, wat ook voor hun stress klachten kan veroorzaken. Het is voor een werkgever daarom belangrijk dat je weer snel aan het werk gaat (en dat is voor jou natuurlijk ook fijn).
Waarom je op emotioneel onbereikbare mannen valt

Vergoeding door je werkgever

Wanneer je in een burn-out zit, ben je niet in staat te werken. Is het gelukkig nog niet zover, maar hik je er wel tegenaan? Dan is het risico er dat wanneer je zo door gaat, je op korte termijn uitvalt. Het is in beide gevallen daarom raadzaam om je (bijna) burn-out aan te pakken. Hiervoor bieden wij het 'van liefdespijn naar gelukkig zijn' traject aan. Dit is een intensief traject waar je 1-op-1 coaching & therapie krijgt, online lessen en groepslessen. In dit programma pakken we de wond aan. Je verwerkt je kind pijn, doorbreekt patronen en overtuigingen, werkt aan zelfliefde en het stellen van je grenzen en het ontwikkelen van een sterke positieve mindset. 


Vaak betalen werkgevers dit traject voor je, zodat je weer sneller in staat bent om te werken. In sommige gevallen kun je een traject betalen vanuit het opleidingsbudget wat je van je werkgever krijgt. 


Wil je overleggen en advies ontvangen? Neem dan hieronder contact met me op: 

Een burn-out door relatie problemen?